maart 18, 2016 Rifka Schepers

Twee communicatievacatures

Twee communicatieavacatures bij GGNet Warnsveld

Nee hoor, ik ga niet uitbreiden, Mijn 1-vrouwsbureau blijft voorlopig ook zo groot. De twee communicatievacatures waar ik het hier over heb, zijn van GGNet, een prachtige instelling in de geestelijke gezondheidszorg, waar ik als interimmer werk. Ik zal het uitleggen. Sinds mijn eerste stap op het parkachtige terrein in Warnsveld, is daar een hele wereld voor me open gegaan. Niet alleen omdat er pauwen rondlopen, heel veel soorten geestelijke zorg worden verleend, er een zorgboerderij is en een prachtige winkel met producten van de dagbesteding, ook inhoudelijk betrad ik nieuw terrein. De geestelijke gezondheidszorg is zichzelf opnieuw aan het uitvinden. En GGNet ook. Dat kan ook bijna niet anders. Het zorglandschap is in zijn totaliteit aan het herijken, net als het maatschappelijke beeld en de financiering van geestelijke gezondheidszorg. En als kers op de taart ontwikkelt de wetenschap van de psyche ook nog razendsnel van binnenuit.

Veranderende organisatie

Mijn taak in dit alles was de afdeling communicatie bij GGNet te ondersteunen in een veranderende organisatie. Vanuit de organisatie ligt er een enorm inspirerende visie en er stond een herinrichting van de staf op het programma. Ook voor de afdeling communicatie had dit consequenties. Aan mij de klus een plan te schrijven voor de afdeling en de collega’s in die verandering te begeleiden. Inmiddels zijn we maanden verder en maak ik met enorm bevlogen mensen een bijzondere tijd door in deze zo maatschappelijk georiënteerde omgeving. Er speelt veel: de komst van noodvang van vluchtelingen op het terrein voorbereiden, coachgesprekken met collega’s over keuzes van de organisatie en tot welke eigen keuzes dat leidt, een calamiteitenoefening op het terrein waarbij ook brandweer, politie uitrukten, afscheid van collega’s die een nieuwe uitdaging aan gaan, brainstormsessies over de stafinrichting, gesprekken over de strategie en de positionering van GGNet. Daarnaast hadden we doorlopend journalisten aan de lijn over vluchtelingen op onze locatie, over onze visie op ‘verwarde mensen’, over onze bestuurder die genomineerd is tot zorgbestuurder van het jaar. Ondertussen werkten we met het hele team aan alle normale operationele zaken die je op een afdeling communicatie treft en nu zijn er dus twee communicatievacatures.

Twee communicatievacatures

De twee communicatievacatures staan voor een communicatiemanager en een senior communicatieadviseur. Twee prachtige banen, waar stevige, inhoudelijke adviseurs voor worden gezocht. De uitdagingen hebben deze adviseurs voor het uitkiezen. Er is volop ruimte om te laten zien wat je waard bent, er liggen een paar grote vraagstukken. Het ontwikkelen van een social media strategie bijvoorbeeld, een nieuwe website, samen met collega’s uit het cluster markt opnieuw de positionering uitdragen naar allerlei marktpartijen, en zo zijn er nog meer wensen. Zodra de toppers gevonden zijn die deze stevige klus durven aan te gaan, werk ik ze in samen met het team. En dan is voor mij het moment van afscheid nemen aangebroken. En dat is goed, dan ga ik weer op zoek naar nieuw terrein. Maar eerst moeten we deze twee nieuwe collega’s  zien te vinden! Dus ken jij, of ben jij een ervaren adviseur die met de nodige charme en persoonlijkheid snel de weg weet te vinden in een grote, complexe zorgorganisatie die ook nog eens midden in allerlei ontwikkelingen zit?

Check NU deze vacatures!

Communicatiemanager bij GGNet in Warnsveld

Senior communicatieadviseur bij GGNEt in Warnsveld

Reageren kan tot 30 maart, solliciteren kan direct via de website van GGNet. Heb je vragen? Bel me gerust: 06-22922179

Comment (1)

  1. Janneke Buitenweg

    Mooi blog Rifka over een mooie organisatie! Ik vond het superleuk dat we weer collega’s waren. Gelukkig duurt het nog even voor je ons echt gaat verlaten.. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Bel, mail, volg! Of vul het formulier in.