Dagvoorzitter

Als dagvoorzitter, ladyspeaker, gespreksleider of moderator begeleid ik regelmatig bijeenkomsten in Twente en Oversijssel. Op zakelijke bijeenkomsten, burgerinitiatieven, informatieavonden en hier en daar een feestzaal warm ik de zaal op, verbind ik, faciliteer ik de dialoog, of help ik gezamenlijk conclusies trekken. Als dagvoorzitter zorg ik voor een goede sfeer, een vleugje humor en zorg ik dat de boodschap van de avond over komt.

U kunt mij als dagvoorzitter, ladyspeaker, gespreksleider of moderator per dagdeel huren. Bel of mail gerust over de mogelijkheden.

Gespreksleider debat

Een goede dagvoorzitter is boven alles een gespreksleider, vooral bij een debat. Want laten we eerlijk zijn, de lokale playbackshow presenteren is wel even wat anders dan een inhoudelijk debat leiden. Dat begrijp ik. Als ervaren interviewer ben ik gewend om door te vragen op belangrijke thema’s. Als dagvoorzitter weet ik echter hoe belangrijk het is ook ook het contact met de zaal te behouden en de sfeer te bewaken.

Opdrachtgevers vertellen mij dat ze vaak een dagvoorzitter huren, juist om de sfeer te bewaren. De opdrachtgever is zelf vaak te inhoudelijk betrokken. Als dagvoorzitter of gespreksleider bij een debat vervul ik altijd een onafhankelijke rol, waardoor de opdrachtgever in zijn eigen rol kan blijven en makkelijker op de inhoud kan focussen.

Afspraken vooraf

Als dagvoorzitter, ladyspeaker, moderator of gesprekleider maak ik vooraf met de opdrachtgever afspraken over de gewenste resultaten. Willen we horen wat er leeft? De neuzen dezelfde kant op masseren? Of misschien eindigen met acties en harde afspraken? Wensen we een actieve deelname, een brainstorm, of is het meer informerend of enthousiasmerend bedoeld?  Soms in combinatie met een communicatieadvies, soms ook zuiver als moderator bij eenkomsten. Even een dagdeel de kar helpen trekken, of juist als onderdeel van een langer traject. Alles kan, mits we weten waar we op sturen. 

Kennis maken

Een dagvoorzitter huren doe je niet zo maar. Natuurlijk zet je niet zomaar iemand voor jouw groep. Je wilt een goede dagvoorzitter voor je bijeenkomst, dus het moet wel passen. En klikken. Bel of mail daarom gerust voor een afspraak. Dan maken we kennis en kijken we of en hoe ik iets voor je kan betekenen.

Contact

Bel, mail, volg! Of vul het formulier in.