oktober 3, 2017 Rifka Schepers

Enzo en Dee, bedankt!

Enzo en Dee, bedankt!

Lieve Enzo en Dee, bedankt!

Enzo en Dee, wat zijn jullie toch schatten. Soms werkt het niet meer, een relatie. Dat kan. En als je dagelijks in zoveel huiskamers je geluk deelt, deel je dus ook je verdriet. In jullie geval, of vooral in Dee’s geval, met heel veel tranen. Ik heb het filmpje ook gezien. Eerlijk is eerlijk, ik pinkte ook een traantje weg. En in tegenstelling tot sommige mensen van mijn leeftijd, die zich afvroegen waarom dit hot news was op traditionele media, of erger nog, die zich afvroegen wie jullie eigenlijk zijn, vind ik het geweldig hoe jullie dit hebben aangepakt.

Compliment voor jullie

Ruim 1400 video’s, en Dee haakte aan sinds video nummer 37. Dan heb je inderdaad wel wat aan je fans uit te leggen. Mijn klik was één van die ruim 3 miljoen weergaven van de brake-up video. En het viel me op hoe warm, puur en eerlijk jullie je boodschap brachten. Terwijl jullie vertelden dat jullie uit elkaar gaan, zag ik vooral hoe de liefde en warmte nog van het scherm af knalt. Dat is ook wel jullie stijl, maar dan nog is het razend knap. Zelfs bij zo’n verdrietige boodschap is het filmpje een en al humor en positiviteit. Enzo en Dee, compliment voor jullie!

Bekend geluid

Jullie beïnvloeden met de video’s dagelijks de levens van heel veel jonge volgers. Mijn zoons zijn geen vaste kijkers meer, die zijn al te oud. Maar ook in ons huis is de vrolijkheid van Dee en de stem van Enzo een bekend geluid. Hoe vaak heb ik geroepen: ‘Mag het àlsjeblieft wat zachter? Ik kan die die Enzo Knol niet meer horen!’ En toch ben ik ongelooflijk blij met jullie. Hoe tof is het dat er naast zo veel eindeloos melige en vloekende gamers ook youtubers zijn hun voorbeeldrol pakken. Die vertellen hoe je omgaat met pesten, vriendschap, school, ouders, scheiden, over je verantwoordelijkheid pakken. 

Positief rolmodel

Enzo, jij doet dat. In precies de juiste taal leef jij kinderen voor hoe je positief in het leven kunt staan. Zelfs als het uit is met Dee. Jullie delen dat op een manier waar menig ouder wat van zou kunnen leren. En dat doen jullie ook met veel andere kleinere momentjes. In een wereld waar de negativiteit van anoniem geplaatste comments heel snel aanzwelt, zijn jullie een ongelooflijk prettige oase. Zonder dat veel ouders het misschien beseffen, zijn jullie dagelijks een positief rolmodel voor heel veel kinderen.

Dank jullie wel

Lieve Dee, als we je voorlopig minder in beeld zien, het ga je goed meid. We denken aan je. En Enzo, blijf alsjeblieft die toffe kerel met zoveel grappige, positieve boodschappen. Namens de ouders van al die kleine youtubeverslaafden: dank jullie wel voor zoveel moois!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Bel, mail, volg! Of vul het formulier in.