oktober 22, 2015 Rifka Schepers

Nieuw project: Tubbergen Bruist

Een nieuw project van me is de lucht in: Tubbergen Bruist. Het begon een paar maanden geleden met een telefoontje van een projectgroep die in opdracht van de gemeente Tubbergen samen met gemeente en inwoners gaat werken aan gebiedsontwikkeling in de kern van Tubbergen. Er lagen prachtige ideeën over hoe Tubbergen de komende jaren haar gebiedsontwikkeling kan vormgeven. En dat moest gedeeld en besproken met de inwoners van Tubbergen. Maar hoe pak je dat aan?

Video: trots op Tubbergen

Samen met de projectgroep heb ik gewerkt naar een lancering, waarbij we beginnen met te laten zien hoe trots we op Tubbergen zijn en waar we de komende maanden en jaren met elkaar over in dialoog kunnen. Om niet gelijk alle zware thema’s die er liggen op tafel te gooien, hebben we bedacht dat we starten vanuit het nu met een actieve blik vooruit. Als naam van het project hebben we de naam van een eerder afgerond project van de gemeente nieuw leven ingeblazen: Tubbergen Bruist. Daarna hebben eerst een film gemaakt om te laten zien hoe fijn het wonen, werken en leven is in Tubbergen. Wat een toffe video is dat geworden! En we hebben een paar mensen met een toekomstvisie op Tubbergen voor de camera aan het woord gelaten. Dat is per vandaag te zien op de nieuwe website.

Kick off 1 november

Nu werken we naar een kick off op 1 november a.s. Dan staan we met een spectaculaire stand midden in het centrum van Tubbergen tussen de kermis, braderie en koopzondag. Over een paar dagen lanceren we een actie in en rond het dorp om daar een mooie, toepasselijke prijs te winnen. Daarover binnenkort ook meer op de website. Na de kick off gaat de projectgroep van onderop de dialoog met de inwoners, verenigingen en ondernemers in Tubbergen aan. Wat daaruit voortkomt, gaan we volgen met videoblogs en nieuwsberichten.

Pure participatie

Het mooie van dit project is dat ik samen met een groep enthousiaste vrijwilligers, ambtenaren, een wethouder, een filmmaker en een een webbouwer in een paar maanden tijd in knalhoog tempo de positionering en communicatie heb ingericht om met Tubbergen zelf in dialoog te komen. Participatie in optima forma! Het was knetterhard schakelen, maar wat ben ik blij met wat er staat. En nu door naar de kick off, dan is Tubbergen zelf aan het woord. Daar was alles immers om te doen.

Comments (2)

 1. Beste Rifka,
  Ik vind het heel erg spijtig dat jullie een extern bedrijf hebben ingeschakeld om een videofilm over Tubbergen te maken. Terwijl er een professioneel media productie bedrijf in Tubbergen zit. http://www.filmart.nl
  Wij zijn al jaren bezig om een promofilm over Tubbergen te maken. Wij filmen al 2 jaar verschillende activiteiten in Tubbergen. Maar helaas allemaal voor niets.
  Het filmpje is wel mooi. Maar ik ben zwaar teleurgesteld over het feit dat jullie mij links hebben laten liggen.

  • Hallo Ronnie,
   Sorry dat je teleurgesteld bent. Maar ik denk niet dat al je werk voor niets is. Twee jaar geleden wist je immers nog niet dit dat project er aan kwam? Ik denk dat er genoeg te communiceren en te filmen valt voor iedereen. Ook in Tubbergen. Er is ruimte zat voor vele mooie projecten, dus volg vooral je eigen koers, doe ik ook. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Bel, mail, volg! Of vul het formulier in.