Verhalen met emotie

Storytelling brengt een merk tot leven. Een goed verhaal over de ontstaansgeschiedenis van het merk, de passie van de medewerkers, de impact op de klanten; het is allemaal pure merkbeleving. Zaak is te raken, want storytelling is emotie. Hoe eerlijker en puurder de boodschap, hoe hoger de impact. Wat wil je nou echt vertellen? Hoe dicht wil je bij je stakeholders komen? En hoeveel durf je daarvoor van jezelf, je product of je bedrijf te laten zien?

Storytelling in interne communicatie

In interne communicatie gaat het om het beleven, versterken of bijsturen van de bedrijfscultuur. Op strategisch niveau is storytelling een sterk middel voor alignment. Zowel in succesvolle bedrijfsculturen als bij verandermanagement of het samensmelten van meerdere culturen. Gedeelde of gewenste normen en waarden worden opgehaald in herkenbare emoties. De kernwaarden worden worden geladen, gevoeld en beleefd. Er worden communities om een verhaal gevormd. Storytelling versterkt de bedrijfscultuur.

De magie van de juiste woorden

Ik hou van verhalen schrijven. Een goede tekst emotioneert. Overtuigt. Het is magisch als je de juiste woorden weet te vinden. Als je weet dat je raakt. Maar tekstschrijven is – heel praktisch – ook een functioneel middel om een doel te bereiken. En tekstschrijven staat zelden op zichzelf. Tekst is meestal onderdeel van een contentconcept of een plan. Als ervaren tekstschrijver help ik je graag met de juiste teksten voor je plan. 

Contact

Bel, mail, volg! Of vul het formulier in.